prämiärdopp...

Idag tog vi en sväng till Björlanda för att känna på temperaturen i vattnet. Koala & jag doppade fötterna, det var ingen av oss som tyckte det var lagom badtemperatur än. Kompisen Lukas var inte lika harig som oss han verkade tycka det var underbart i vattnet;) tror inte hans matte höll med, men lillmattarna var nästan i de oxå!
Lite kallt om tassarna tyckte Koalan.
Lukas var inte lika sjåpig:)
På em tog vi en skogsrunda, var vackert där oxå men mer vårvackert:).

Tåkoll

Idag har vi varit & röntgat Koalas tår. Det syntes inget på röntgen, de tog även prov från ledvätskan & blodprover för att kunna utesluta ev reumatiska besvär. Får se vad provsvaren säger nä vecka. Stackars Koalan fick ju lugnande pga provtagning i tålederna så va helt groggy när vi åkte hem, Draken tyckte synd om Koalan & delade ut en kram till hennne.

Jag kom ju på att jag har ju glömt att berätta att Koala var med på mammas helgkurs för två helger sedan. Så lugnt & fint hon uppförde sig bland alla nya & gamla bekanskaper. Så roligt att kunna visa upp vilken trevlig & fin ras rottweilern är!
Koala får kli på magen av Frida....


och en puss:)

Lite grejer vi gjorde på kursen:


Hattaskar


Påskägg


Trollspö, som feérna har:)


Somliga var flitiga & gjorde tom barnmöbler:D


medan andra mest löste hängbiljetter både här....


och där:)

Kan nog tala för oss alla och säga att vi hade en jättetrevlig helg i alla fall!

Härliga vår!

Äntligen är våren här! Tog en promenad runt gunnetorpsmosse idag, var nästan för varmt för Koala emellanåt. Det är dax att plocka med sig vattenflaska på promenaderna igen vilket knasmatte glömde idag.
Tur att det fanns bäckar att dricka ur på vägen!
Koala njuter av vårpromenaden
Linslusen poserar så glatt när matte tar fram kameran!


Kommer du matte?



Svar från MR

Fick svaren från MR  förra veckan och det visade sig att det var ett L7-S1 problem som Koala har. Tråkigt men det kom inte som någon större överraskning eftersom det är det vetrinären har misstänkt. Jag ville ju göra den här röntgen för att veta hur jag ska förhålla mig och vad jag skall tänka på att göra och inte göra med Koala i framtiden. Operation kan göras men enligt den vetrinär jag pratat med så är det inte säkert att det blir bra, kan snarare bli så att hon får ett till diskbråck på överliggande kota. Så efter att ha bollat saken med Koalas uppfödare och tänkt en del själv så har jag beslutat att jag ska försöka med bara rehabilitering till att börja med så att Koala hålls vältränad. Imorgon har vi en tid till ytterligare en vetrinär för att få ett andra utlåtande, så får vi se vad han säger. Det som är väldigt skönt att veta är att försäkringsbolaget går in och ersätter en del av rehabkostnaderna. Det och mycket annan "bra att veta info" fick jag reda på av ett ombud från försäkringsbolaget, som jag kom i kontakt med tack vare Koalas uppfödare. Tack Kerstin för att du finns där, ger råd och stöd, och ordnar och fixar för dina valpköpare, bättre uppfödare finns inte!
Aslutar inlägget med lite "trädklättrarbilder" på hjärtat. Koalor håller ju gärna till i träden sägs det....

Skara x 2

Tisdagmorgon kl ringde den härliga tiden 05:00. Koala, jag, Draken & mormor gav oss iväg upp till Skara för att göra magnetröntgen på Koalas rygg. När vi kommit så långt som 2 mil utanför Skara ringer de från djursjukhuset & talar om att det inte för igång röntgen.....suck! Det var bara & vända bilen & köra hem igen. Väl hemma igen ringer dom från Skara igen & säger att vi fått n ny tid nästa morgon. Så onsdag morgon ringer kl återigen 05:00:S, iväg till Skara igen...Den här gången fick vi alla fall genomfört röntgen, så nu väntar vi på svaren som kommer om ca 14 dar.
Tjusiga tranor från hornborgarsjön i Skara, kom på så här i efterhand att dem skulle man kanske kollat på istället för att shoppa när Koala låg på röntgen:D.

RSS 2.0