miljöträning

Igår skjutsade vi mormor till tåget och passade på att ha lite miljöträning med Koala inne på centralen. Det är ju inte så ofta vi tar oss in i centrala stan så tyckte det var ett ypperligt tillfälle. Koala tog det hela bra trots att det var mycket folk och nya dofter, fick passa den lilla bara för hon ville ju vid ett flertal ggr lyfta på benet & markera sitt revir inne på centralen;). Det kom fram en dam & gav mej beröm för vilken fin & duktig hund jag hade & fick även hälsa på Koala. Det är faktiskt ofta folk kommer fram till oss & ger beröm över hur fin & trevlig Koala är vilket gör en både stolt & glad. Det är dessutom kul att få ge folk en mer positiv bild av denna underbara ras!

Tävling

Så har vi äntligen lyckats ta oss till en tävling igen det var nästan ett år sen sist! Lyckades dessutom kamma hem vårt sista 1:a pris så vi fick vårat Lp1. Jag är riktigt nöjd med våra prestationer, Koala gick bra trots att matte var nervös & aningen stel:). Hade hjärtklappning & kunde knappt andas vid platsen det jobbigt att stå still när man är nervös, några få minuter känns hur långa som helst. Men matte överlevde & kände sig grymt stolt när det började med 10:or på platsen och tandvisningen:).
Övriga resultat:
  • Linförighet 8 -ss, vp
  • Läggande 10
  • Inkallande 8 -sitter snett, slarvig ingång
  • Ställande 10
  • Apportering 8 -slarvigt tagande lätt tugg
  • Hopp över hinder 0- tar stöd
  • Helhetsintryck 8,5 -lite långsamt tempo, stel
Slutpoäng 162,5 1:a pris & 3:e placering.
Fick fina beröm från domaren att jag hade en mycket trevlig hund, det glädjer en i hjärtat. Man blir så stolt över att förvalta denna sjölundatjej!
Vet att vi har lite att jobba med linförigheten & mattes hållning & tempo, men inkallandet skyller vi på gräset stackars Koala kanade en bra bit förbi i det blöta!;) Hopp över hindret var ju typiskt att hon slog i, jag som var så glad för att hon för en ggn skull satt kvar vid tävlinsledarens "Kommendera", där brukar ju Koala annars graciöst flyga över hindret & utropa: - Titta matte, vad smart jag är! Visste vad jag skulle göra innan du ens hann öppna munnen!;)
Huvudsaken är ju ändå att vi har roligt och det har vi!
Nästa plan är att försöka få in "rutan" lite bättre innan vi kan starta i 2:an.

RSS 2.0