En toppen dag

Idag har det varit en riktigt intensiv dag, men så rolig. Det började med finbesök av Koalas kompis "Prillan" med Matte och tant Berit & Mattias.
Ska vi busa lite?
Sen bar det iväg till bk för att träffa nästa kompis, Bullen med matte:). Var tänkt att vi skulle träna lite rally vilket vi oxå gjorde men så slutade Bullen & Kattis på agilityplan & Koala & jag med lite lydnadsträning. Jag har lagt om träningen på rutan lite & testar med att öva in ett framåtkommando, jag skickar henne med "framåt" & när hon börjar springa kastar jag en boll över huvudet på henne som belöning. Detta har faktiskt funkat riktigt bra, testade idag på plan att sända henne mot rutan med "framåt" och fick till det riktigt snyggt:).
Dessutom mötte vi en sjölundare som oxå var där för att träna, Ronja/ Sjölundas Jina med matte. Alltid lika kul att träffa andra sjölundastjärnor:)).
Så efter en sådan här dag var vår lilla docka ganska trött & då kan det se ut så här i prinsessängen;).
Gonatt!

Skogspromendad

Idag gav vi oss återigen iväg till skändlaberget för att vandra i skogen, var ute & gick i 1,5 tim. Vi tog en av de längre rundorna så fint med så blandad natur, på vissa ställen barrskog andra lövskog & på ett ställe kan man väl nästan kalla att vi varbergsbestigare!
Hundarna var trötta & nöjda när vi kom hem, matte & moster oxå för den delen:). Det är verkligen medicin för själen att vara ute i naturen.

Debut lk2

Så har vi det avklarat debuten i lk2 och den gick åt skogen:S. Koala började med att morra på en fotograf hon tyckte såg lurig ut i det fria följet och kunde inte riktigt släppa det så där tappade vi båda fokus. Jag klantade till mej på fjärren som vi skulle fått en 10:a på om inte jag legat kvar med handkommandona hela momentet, fick väl lite hjärnsläpp;). Så här i efterhand kan jag känna att vi givetvis skulle gått fram till fotografen Koala fått se att det var en människa & inte ett spöke som siktade på oss med ett konstigt teleskop;)) men man lär sig av sina misstag & det är lätt att vara efterklok. Husse tyckte det var bra att vi fick lite motgångar så vi ser att det inte alltid går halvbra/bra utan att det ibland går åt skogen, får väl erkänna att det ligger nåt i det. Jag gjorde iaf ingen större affär av detta för Koalas del utan skrattade bort det & lilltjejen fick en belöning som om vi vunnit det hela .Pannkakor & slicka vispgrädde från vispen:)! Nu är vi vet vad vi har att öva mer på är vi taggade att anmäla till nä tävling!
Här kommer våra resultat:
Läggandet:10 Fritt följ:5 Läggande:8 Inkallande:9,5 Sändande m ställande:0 Apportering:0 Fritt hopp över hinder:7,5 Fjärr:0 Helhet:7
Nu över påsken har vi finaste kusin Moije på besök, så mysigt!
Igår tog vi en promenad  skändla med moster Madde, jättemysiga slingor mitt i skogen. Kan inte fatta att jag missat dessa rundor:)
Idag hade påskharen gömt ägg i trädgården så spännande tyckte vovvarna:)
Koala var lite mer försiktig men fick upp ägget och hittade...
påskharens svans?;)



Moije hade en mer effektiv stil, kastade ägget i marken & fick snabbt fram svansen:D



Till sist en riktigt Glad Påsk till alla vi känner!


Litet besök

I helgen har vi haft besök av lille morbror Mozart. Han e ju ganska söt oxå ganska jobbig säger Koala som fick säga ifrån på skarpen när lille Mozart satte valpbissarna där de inte skulle vara, stackarn skrek i högan sky åt den otäcka tanten. Men tanten var ju snäll nog & låna ut in gris iaf!
Vi har även slipat på denna "ruta" i veckan som varit, börjar bli lite nervös nu när det börjar närma sig tävlingsdax! Men ska försöka att se det hela som en kul grej & så får det gå som det går!
Imorgon är veckans höjdpunkt, rallykurs med tant Kattis & fine Bullen:).

RSS 2.0